Patenleri özellikle bahar ve yaz aylarında kullanıyoruz. Uyanışa geçen doğa ile birlikte biz de uyanışa geçerek oradan oraya süzülüyoruz. Bütün bu süre boyunca pateninizi kullanan biriyseniz üzülerek söylemek istiyoruz ki pateniniz biraz yıpranmış olabilir. Bu yüzden kış gelip de eve kapanmaya karar verdiğinizde pateninizin bakımını ve temizliğini yapmalısınız. Bu haftaki blog yazımızda sizlerle pateninizin bakımını ve bakımını nasıl yapabileceğiniz hakkında tüyolar paylaşacağız.
1.Tekerleklere Bakım Yapın
Pateni kullanma sıklığınıza göre ve sürüş yaptığınız yere göre değişmekle birlikte patenin en kolay ve sık yıpranan yeri tekerleklerdir. Dolayısıyla yıpranan bu tekerleklerin bakımını yapmak son derece önemlidir. Tekerlekleri önce bir tornavida ile sökün. Sonra nemli bir bez yardımıyla temizleyin. Yıpranan tekerlekleri farklı yerlere takmalısınız. Dört tekerlekli patende 1 ve 3 numaralı tekerleğin, ayrıca 2 ve 4 numaralı tekerlerin yerini değiştirin. Beş tekerlekli patende ise 1 ve 3, 3 ve 5, 2 ve 4 yer değiştirilmelidir. Eğer tekerleğin fazla yıprandığını düşünüyorsanız da mutlaka yeni tekerleklerle bu tekerlekleri değiştirin.
2. Rulmanları Temizleyin
Rulman tekerleklerin rahat ve hızlı dönmesini sağlar. Bunların bazıları kapalı bazıları ise açıktır. Her tekerleğin üzerinde 2 adet rulman bulunur. Rulmanları da yine nemli bir bez yardımıyla temizleyebilirsiniz. Kapakları açılabilen rulmanların içini yağlayabilir ve böylece daha akıcı bir yol tutuşu elde edebilirsiniz. Fakat bu oldukça kapsamlı bir bakımdır ve bir uzmandan yardım almanız çok daha doğru olabilir.
3.Frenleri Kontrol Edin
Patenlerin birçoğunun freninde kullanıcıyı uyarmak için aşınma çizgisi yer alır. Bu çizgiyi gördüğünüzde frenin aşındığını anlayabilirsiniz. Böylece freni değiştirmek konusunda adım atabilirsiniz. Aşınma çizgisini geçen frenler mutlaka değiştirilmelidir. Bazen frenler aşınma çizgisini geçmese de sorun çıkarabilir ve böyle bir durum yaşadığınızda geç olmadan frenlerinizi değiştirmelisiniz.
4.İç Botların Hijyenik Olmasını Sağlayın
Patenin iç kısmında yer alan ve ayağı saran iç botlar da yıpranabilir, kirlenebilir. Patenlerin bir kısmının iç botları makinede 30 derecede yıkanabilir. Böylece asarak kurutabilirsiniz. Bu hem ayak sağlığınızı korur hem de kötü koku oluşumuna engel olur.
5. Paten Kullanırken Dikkatli Olun
Bakım önerileri pateninizin ömrünü uzatabilir. Ama pateninizin ömrünü uzatan en önemli nokta paten kullanırken dikkatli davranmakta saklıdır. Çamurlu, ıslak, kumlu ve toprak yüzeylerde patenle kaymamalısınız. Ayrıca paten kullanmayı bilmemek de patenlerin zarar görmesine neden olacaktır.
Paten dersi yardımıyla tekerlekli paten kursu alabilirsiniz. Böylece çarpma ve sürtme gibi yanlış kullanımlar nedeni ile patenlere zarar vermeden paten kaymayı öğrenebilirsiniz. Detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilir ya da ilgili linke tıklayarak paten kursu hakkında bilgi alabilirsiniz.
No Comment.